Free cookie consent management tool by TermsFeed

Honlap sebesség blog

Mitől lassú egy WordPress honlap?

WordPress honlap gyorsítás

A honlap sebesség sok-sok tényezőtől függ, ezért sem lehet megoldani általában egyetlen plugin telepítésével.

1. Tárhely sebesség

A tárhely (webszerver amelyiken a honlap van) sebesség elsődleges szempont, főleg az elérési idő: az az időtartam, ami a honlapcímre kattintás és a honlap első megjelenítése között telik el. Ez az érték akkor jó, ha 0,6mp alatt van, de max. 1mp.

2. Sablon minőség

Sok ingyenes, de akár fizetős WordPress sablon fejlesztése során nem fektettek a sebességre elegendő hangsúlyt. Ezen problémák egyik oka, ha túl sok mindent kell betölteni, a másik része a WordPress honlap megjelenéséért felelős CSS és a funkcióiért felelős kis programok, a JavaScript-ek. Ez utóbbiakat rendbe lehet tenni rendezéssel és a tömörítéssel ahhoz hogy gyorsan meg tudjon jelenni a böngészőben a honlap.

3. Honlap szerkezeti felépítése

Egy honlap oldalainak már a tervezésekor figyelembe kell venni a sebességet, ugyanis nem mindegy milyen elemekből építjük azt fel, tehát mennyi mindennek kell betöltődnie a betöltés során. Ha ez túl sok, vagy pl. feleslegesen animációkat tartalmaz, túl sok nagy képet – a betöltés is lassú lesz.

4. Harmadik féltől származó kódok

Ha túl sok, harmadik féltől származó betöltés történik a honlap betöltése során, ugyancsak nagyon sokat lassít rajta: ilyen például a Google betűtípusok, YouTube videó beágyazás stb.

Legújabb